Bodel licht graag persoonlijk toe hoe wij van toegevoegde waarde kunnen zijn voor uw bedrijf

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT MET ONS OP


Verliezen voordat je bent begonnen?


Gepost door: Peter Santegoeds  18-9-2015

Veel ondernemers zijn absoluut nog niet met volgend jaar bezig. Op tijd leveren, die deal binnen halen, de mensen achter de vodden zitten, offerte goedkeuren van die nieuwe machine of het nieuwe softwarepakket. Wel of niet verhuizen, het leasecontract van de auto’s aanpassen, wel of niet nieuwe mensen aannemen. Wat dacht je van een hartig woordje met de productieleider spreken. Hoe haalt ie het in zijn hoofd om ………….? En dan komt Bodel met een Potentieelscan voor de plannen 2016? Uhhhh kom januari 2017 maar terug.

Want wat levert de Potentieelscan nu op? Wat bereik je ermee? Gaat het je helpen? Wij kunnen 1000 voorbeelden van casussen geven, die we geanalyseerd hebben en waarvan er in de loop der tijd veel zijn gerealiseerd. Ik ben in mijn archief gedoken en vond een gespreksverslag dat mij meteen weer triggerde.

Bijna 2 jaar geleden hebben we een Potentieelscan uitgevoerd bij een metaalbedrijf met 65 FTE in dienst. Van de uitkomst was de eigenaar André nogal onder de indruk. Positief was de hoeveelheid kosten die gereduceerd konden worden. Maar een van de uitkomsten waar André erg van schrok, was hoe slecht de zaken binnen zijn bedrijf bleken te zijn geregeld. Hoe kon dat? Ze hebben toch ISO.

Met name hetgeen er onder de mensen in de productiehal leefde raakte hem nog het meest. In alle hectiek was het hem niet opgevallen, dat de onderlinge relaties in zijn bedrijf volledig waren scheefgegroeid. De samenwerking liep niet super, maar dat er “onder water” heel veel speelde deed hem zichtbaar pijn. Hij had even tijd nodig.

Drie weken later belde ik André op en vroeg : welke inzichten zijn voor jou nou het meest waardevol? Ik verwachte dat hij gestrest direct zou inhaken op de samenwerkingsaspecten van zijn medewerkers.

Zijn antwoord: "Mijn grootste inzicht is dat ik alleen maar met de inhoud bezig ben. Met dat gedrag heb ik het plezier bij mijn medewerkers ontnomen. Wat bij mij weer stress, frustratie en werkdruk veroorzaakt. Waardoor ik nog meer de inhoud in duik, en er geen richting meer wordt gegeven, wat weer......"

"Dus als ik dit blijf doen heb ik in 2014 al verloren voordat ik ben begonnen!" Aldus zijn quote in november 2013.

Herkenbaar ja of nee? We horen het graag..


©2016  Webdesign  Alons-Advies

Volg ons ook via:

Disclaimer

Blog Met plezier resultaat verbeteren