Bodel licht graag persoonlijk toe hoe wij van toegevoegde waarde kunnen zijn voor uw bedrijf

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT MET ONS OP


Onzichtbare Overbelasting en Kosten reduceren?


Gepost door: Peter Santegoeds 8-sep-2015

Een co-packer van armaturen in het westen van het land benaderde me met de vraag of we suggesties hadden voor zijn "inpakstraat". Het laatste jaar had het bedrijf te maken met een hoog ziekteverzuim en met meer-kosten als gevolg van het steeds moeten inzetten van onervaren mensen.  Vanwege de grote diversiteit aan producten in kleine series wilde het bedrijf handmatig blijven assembleren/verpakken.


Samen met twee Key-medewerkers hebben we de werkzaamheden bij een lijn van 14 personen gefilmd. Daarin hebben we alle handelingen geanalyseerd tot op secondeniveau. Wat de film laat zien is dat een aantal personen aanzienlijk meer handelingstijd nodig heeft dan collega's op een andere plek in de lijn. De personen met meer handelingstijd ervaren een enorme druk.

Door deze analyse-methode wordt zichtbaar dat er in de lijn personen staan die feitelijk 50% tot 70% van de tijd geen activiteit verrichten. Omdat het om hoogfrequent seconden werk gaat, valt dat als je er gewoon naar kijkt niet op.

Door herverdeling van de werkzaamheden blijkt dat de lijn nu per uur 14% meer output heeft, met 2 personen minder. Dat we een enthousiaste directeur de hand gedrukt hebben, zul je begrijpen. Mijn bonus kwam van de twee key-medewerkers. Zij stelden me de vraag of ik met de directeur wilde regelen dat ze de vier andere lijnen ook mochten verbeteren.
 

Heb je ook van deze leuke voorbeelden in je bedrijf? Wil je deze met ons delen? info@bodel.nl

©2016  Webdesign  Alons-Advies

Volg ons ook via:

Disclaimer

Blog Met plezier resultaat verbeteren